Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Uncategorized

Keshilli i Bashkise Klos hap dyert per te rinjt,per nje dite ishin ata Keshilltaret e Bashkise

Ne kuader te javes Europiane,me mbeshtetjen e projektit “Bashkite per ne Europe” Bashkia klos  dhe Keshilli i Bashkise Klos me date 13.05.2019 ora 13:30 hapi dyert per te rinjte e kesaj Bashkie.

Per nje dite ishin ata Keshilltaret e kesaj Bashkie, qe diskutuan dhe debatuan rreth problematikave qe Bashkia e tyre duhet te ndermarr per te rinjte.

Ne kete takime te rinjte ngriten zerin edhe per Mjedisin,nje problematike shume e madhe qe kerkon nderhyrje per te ndaluar dhe nderprere shkaterrimin e pyjeve.

Ne fund, kerkesat dhe diskutimet e tyre do te pergatite dhe do ti parashtrohen Kryetarit te Bashkise ne nje takim te veçante.

 

 

Suçi bëhet me ujësjellës të ri!

Prej pak ditësh kanë nisur punimet për ndërtimin e ujësjellësit që do të mbulojë të gjithë fshatrat e Njësisë Administrative Suç në Bashkinë e Klosit.

Projekti në fjalë i hartuar nga Bashkia e Klosit dhe financuar nga Qeveria Shqiptare nëpërmjet Fondit Shqiptar të Zhvillimit, Bashkimi Europian, Republika Federale e Gjermanisë nëpërmjet KFV dhe Bashkia Klos, kap vlerën e rreth 2.3 milion euro.

 Ky investim madhore i cili eshte ne mbikqyrjen  e vete Kryetarit te Bashkise Klos Z. Basir Çupa do të zgjidhë përfundimisht problemin e furnizimit me ujë të pijshëm të kësaj Njësie Administrative e cila eshte e perbere nga fshatrat Suç,Kurdari,Skenderaj,Kujtim.

Ndërtimi i këtij ujësjellësi pritet të përfundojë brenda muajit Shkurt të vitit të ardhshëm (pra ne vitin 2020)     

 

 

 

    

Ndertim urash “Njesia Administrative Xiber”

Ne Njesine Administrative Xiber jan ndertuar disa ura per lidhjen e fshatrave ndermjet tyre dhe per kalimin me te rehatshem te banoreve te Njesise. Ne kete projekt ambicioz te Bashkise Klos moren pjese edhe banoret e fshatrave qe me vullnetin e tyre u be e mundur edhe ndertimi i urave ne kohe me te shpejt.

 

Ne verifikimin e tyre ishte edhe vete Kryetari i Bashkise Z. Basir Çupa. Banoret e Njesise Administrative Xiber tani ndihen me shprese ngaqe me pare kishin frike te kalonin neper ato vende sepse koha e keqe e bente shume te veshtire nje gje te tille, tani ndihen me te sigurt me urat e bera

 

Vizite e Ambasadores Sllovene ne Bashkine Klos

Ditën e Enjte 4 Tetor,2018 Kryetari i Bashëkis Klos z.Basir ÇUPA Mirëpriti në Bashkinë Klos Ambasadoren e Sllovenisë Shkëlqesinë e saj znj. Lea STANČIČ Gjatë takimit kryetari i bashkise e njohu znj. Ambasadore me stafin e tij, historikun e Bashkise Klos, Investimet dhe projektet e Bashkise Klos, me pas Shkelqesia e Saj Znj. Lea STANČIČ shprehu keqardhjen e saj per infrastrukturen rrugore per te ardhur ne Klos edhe shpreson qe ky aks te rregullohet ne te ardhem pasi kjo sjell edhe zhvillimin e zones. Me pas Shkelqesia e saj shprehu qe ishte shume e impresionuar me natyren dhe zonen e klosit dhe premtoi bashkepunim te ngushte me Bashkine Klos.

Pas ketij takimi Kryetari i Bashkise i dorezoi Çertifikaten “Mirenjohja e Qytetit” Shkëlqesisë së Saj Znj. Lea STANČIČ si dhe logon e bashkise edhe nje peisazh te Ures se Vazhes. Gjithashtu Znj. Ambasadore i dhuroi nje Libër dhe nje shishe Verë Kryetarit të Bashkisë Klos z.ÇUPA Më pas vizita vijoji ne një takim në zyrën e BE ne Bashkine Klos ku u njoh me kendin e BE edhe stafin e tij.

Në mbyllje Znj. Ambasadore bëri edhe një vizitë në Librarinë e qytetit të Klosit ku u njoh me një grup studentesh edhe patën një bashkëbisedim. Shkëlqesia e saj znj. Ambasadore dhuroi edhe disa libra per biblioteken e Klosit.

Ndertim i ures se fshatit Shkalle – Xiber

Në fshatin Shkallë të Njësisë Administrative Xibër është ndërtuar ura tip BEILY, me një fond prej 5 600 125 lekësh. Punimet për ndërtimin e kësaj ure ne nje gjatësi prej 16m u kryen nga Firma Private RUÇI sh.pk.

Ndërtimi i kësaj ure përveçse ju shërben banorëve të këtij fshati zgjidh përfundimisht problemin e lëvizjes se automjeteve edhe për banorët e 3 fshatrave tjerë , Xibër – Murrize, Xibër Hane dhe Ketë të cilët kalojnë nepërmjet këtij aksi për te udhëtuar dejt Qytetit tëKlosit dhe mëtej.

Para ndërtimit të kësaj ure lëvizja e mjeteve të tonazhit të rëndë me dhe pa ngarkesë kryhej permes lumit sepse ura ishte tërësisht e amortizuar.

Ambasadori Austriak viziton Bashkine Klos

Ambasadori Austriak viziton Bashkine Klos Me ftesë të Kryetarit të Bashkisë z. Basir Çupa me datë 19.09.2016 , Ambasadori Austriak Z Johann Sattler vizitoi Bashkine Klos. Gjatë takimit në ambjentet e Bashkisë, Kryetari i falenderoj Z. Sattler që pranoi ftesën dhe e falënderoi atë për kontributin e dhënë në forcimin e mardhënieve midis Shqipërisë dhe Austrisë si dhe për krijimin e partneritetit me Bashkinë Klos.

 

Kryetari e njohu Ambasadorin me gjendjen në të cilën ndodhet Bashkia e Klosit si dhe perspektivat e zhvillimit të saj, kryesisht në fushën e turizmit. Ambasadori Austriak pasi falenderoj Kryetarin për ftesën theksoi rëndësinë që ka ndarja e re Administrative Territoriale e vendit në zhvillimin e Bashkisë Klos dhe Bashkive të tjera të vendit.

Në takim diskutimet u zhvilluan kryesisht në fushën e turizmit dhe perspektivat e Bashkisë në këtë fushë. Në pëfundim të takimit Kryetari i Bashkisë i dorëzoi Ambasadorit Austriak një çertifikatë mirënjohje. Para largimit nga Klosi Ambasadori Austriak bashkë me Kryetarin e Bashkisë Z.Basir Çupa vizituan Kullën e Muharremit në Njësinë Administrative Gurrë, objekt me vlera të mëdha historike e kulturore për trevat e kësaj zone.

Ndertimi i Ujesjellesit “Kurqelaj” Njesia Administrative Suç

Bashkia Klos ne bashkepunim me Njesine Administrative Suç dhe me banoret e zones kane bere te mundur ndertimin e nje ujesjellesi qe eshte shume i dobishem per banoret e Njesise Administrative Suç.

Kete projekt e ka ndjekur nga afer Administratori i Njesise Suç Z. Ilirian Çeliku sebashku me Kryetarin e Bashkise Z. Basir Çupa.

Ritmi i punes ka qene shume frytedhenes dhe eshte mirepritur me shume mirenjohje nga banoret e zones.