Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Thirrje per propozime për 43 nga 61 bashkitë e vendit: Mbështetje e BE

Sot eshte hapur thirrje per propozime per 43 nga 61 bashkite e vendit:Mbështetje e BE
për luftën kundër krimit të organizuar dhe narkotikëve /EU for socio-economic
development (as alternative to drugs cultivation and trafficking)Bashkite perfituese
jane:  Kuçovë, Polican, Skrapar, Ura Vajgurore, Bulqizë, Diber, Klos, Mat, Krujë, Shijak,
Cerrik, Gramsh, Librazhd, Peqin, Prrenjas, Patos, Divjake, Mallakaster, Roskovec, Kelcyre,
Libohove, Memaliaj, Permet, Tepelene, Dropull, Devoll, Kolonje, Maliq, Pustec, Has, Kukes,
Tropoje, Kurbin, Lezhe, Mirdite, Fushë – Arrëz, Malesi e Madhe, Puke, Vau i Dejes, Delvinë,
Finiq, Konispol, Selenice.
Focusi i thirrjes do te jete: 
• Aktivitete ku bashkite marrin një rol kryesor si ofrues të shërbimeve, mundësi zhvillimi
ekonomik.
• Aktivitete  që përqendrohen në ofrimin e alternativave të vlefshme ekonomike për aktivitetet e
paligjshme.
• Aktivitete që kryhen bashkërisht nga Bashkite dhe Organizatat e Shoqërisë Civile (OShC) të
cilat demonstrojnë qasje multisectoriale
• Aktivitete që mbështesin bashkite për të ofruar shërbime publike gjithëpërfshirëse.
• Aktivitete  që integrojnë qasjet e mjedisit, barazise gjinore dhe të drejtave të njeriut si një temë
ndërprerëse.
• Aktivitete që përfshijnë komunitetet në grupe të ndryshme dhe promovojnë dialog, mirëkuptim
dhe punë të përbashkët në nisma të përbashkëta përmes një qasje pjesëmarrëse.
Grandet do te jene 
 minimum amount: EUR 50,000
 maximum amount: EUR 300,000
Granti i BE duhet te mbuloje 
 Minimum percentage: 90 % te kostos totale te projektit.
 Maximum percentage: 95 % te kostos totale te lejueshme te projektit
Afati i dorezimit te Concept Note: eshte 04/09/2020 at 16:00 hrs (Brussels date and time)
 Dokumentin e thirrjes mund ta gjeni ne linkun me poshte :


Njesite e Integrimit Europian do te jene te gatshme per asistence bashkise per te aplikuar.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *