Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Pusho shqip, vizito Klosin💚 Kalaja e Petralbës

Ju kemi njohur me Gurrat e Gurit Bardh por sot do të udhëtojmë sërish drejt Gurit Bardh ku do të njiheni me historinë e Kalasë së Petralbës

Kalaja e Gurit Bardh (Petralba)

Kalaja e Gurit Bardh (Petralba) ndodhet poshtĂ« fshatit Guri i Bardh dhe sipĂ«r fshatit Fshat mbi njĂ« kreshtĂ« malore me lartĂ«si 778m. NĂ« vendin ku ndodhen rrĂ«nojat e PetralbĂ«s, banorĂ«t e quajnĂ« atĂ« “Maja e qytetit”, duke nĂ«nkuptuar se qyteti ishte nĂ« ultĂ«sirat poshtĂ« lumit Mat. Populli thotĂ« se familja e Gjon Kastriotit jetonte nĂ« kĂ«tĂ« qytet, dhe se kĂ«tu lindi heroi ynĂ« kombĂ«tarĂ« SkĂ«nderbeu.Historiografia jonĂ« e lidh ndĂ«rtimin e kalasĂ« me lindjen e principatave feudaleshqiptare nĂ« shekullin XIII-XIV.NĂ« ditĂ«t e sotme Kalaja e Petralbes Ă«shtĂ« kthyer nĂ« atraksion turistik dhe vend shumĂ« i vizituar nga vendas dhe jo vetĂ«m. Nga Kalaja mund tĂ« shohĂ«sh tĂ« gjithĂ« zonĂ«n pĂ«rreth, pamja qĂ« ofrohet nga aty lart Ă«shtĂ« thjesht mahnitĂ«se.Peisazhi qĂ« Guri Bardh tĂ« ofron Ă«shtĂ« njĂ« ndĂ«rthurje mes historisĂ« e natyrĂ«s, duke e bĂ«rĂ« fshatin Guri i Bardh pjesĂ« tashmĂ« tĂ« projektit 100 fshatrave turistikĂ« nĂ« ShqipĂ«ri.

#PushoshqipvizitoKlosin

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *