Me dt. 10 Korrik 2017 u themeluar Grupi Folklorik "Petralba" Bashkia Klos. Grupi Folklorik "Petralba" Bashkia Klos e ftuar ne emisionin "Tradita" ne Tetove te Maqedonise ftuar nga vllezerit Idajet e Jashar Sejdiu e gjithe stafin e TOPESTRADA TV ne Tetove te Maqedonise morren pjese ku shpalosen vlerat kulturore - artistike te treves se Klosit me larmin e valleve tradicionale, kengeve, tingujve te bukur melodive dhe llojet e rapsodive. Ne kete emision i vetmi grup nga Shqiperia, me dt 12 Dhjetor 2017 treguan dhe pasqyruan vlerat kulturore te zones se Klosit. Ne emision u shpalosen melodi orkestrale te luajtur nga instrumentistet Ikli Punavija, Shaban Cibaj, dhe Man Xhepi. Rapsodit e kenduar nga rapsodi i njohur Klosjan zoti Avni Hoxha. Vallet tradicionale ekzekutuar nga valltarja Sajme Merraj. Melodi me instrumenta popullore si cifteli, fyell, bilbil, lauri ekzekutuar nga instrumentisti i njohur matjan zoti Ikli Punavija. Vallet karakteristike te zones se Klosit ekzekutuar ne menyre prefekte nga valltari i talentuar i njohur Klosjan zoti Ferit Hoxha shoqeruar ne cigon Veri Koburja, Adhurim Xhepi dhe ne loder Man Xhepi. Gjate emisionit dolen biseda te ndryshme si per themelimin e ketij grupi folklorik foli kryetari i Grupit Folklorik "Petralba" Bashkia Klos zoti Ikli Punavija ku falenderoj Bashkine Klos dhe kryetarin e kesaj Bashkie per mbeshtetjen e ketyre artisteve te talentuar. Per veprimtarine dhe jeten artistike te instrumentistit te njohur matjan foli kryeredaktori i Gazetes "Mati" zoti Hamdi Hysuka ku theksoj se keto instrumenta popullore, talenti i njohur Ikli Punavija, i ka mesuar nga Ymerr Neli (Artist i Merituar dhe Mjeshter i Madh) kurse Laurin e Matit e ka mesuar nga mjeshtri i Lauris i ndjeri Qamil Beshku. Per folklorin e treves se Klosit foli rapsodi i njohur Klosjan zoti Avni Hoxha, per vallet dhe valltaret e njohur Klosjan foli zoti Ferit Hoxha. Per emrin e vene "Petralba" ketij grupi folklorik foli kryetari Klubit Letrar" Pjetër Budi "Mat zoti Hamdi Hysuka. Gjate emisionit ne emer te Bashkise Klos me kryetar zotin Basir Cupa falenderoj per mikpritjen dhe bashkpunimin vllazerore vllezerit Idajet e Jashar Sejdiu e gjithe stafin e TOPESTRADA TV ne Tetove te Maqedonise, duke u shprehur faleminderimet me te vecanta ne emer Bashkise Klos ku ishte dhe pjesmarres P/ Z.A Bashkise Klos zotin Ramazan Mjeshtri i cili theksoj qe per ne eshte nder e krenari qe marrim pjese ne kete emision dhe falenderoj vllezerit Sejdiu emer Bashkise Klos dhe emer kryetarit Bashkise Klos zoti Basir Cupa i cili theksoj qe ky emision na mundsoj ide te reja bashkpunimi dhe organizimi. Fund te emisionit vllezerit Idajet e Jashar Sejdiu e gjithe stafin e TOPESTRADA TV ne Tetove u shprehen qe ky nuk eshte fillimi aktivitetit dhe patem nderin ta kemi pjese ketij emisioni i cili ndiqet ne te gjithe Ballkanin dhe ne Osla te Novergjise dhe cdo takim emisioni me grupe folklorike ruhet ne arkiv ne Vien te Italis ku dhe grupi juaj behet pjese e ketij arkivi. Ata falenderuan Bashkine Klos, dhe Grupin Folklorik "Petralba" Bashkia Klos me artistet e ketij grupi folklorik te mrekullueshem qe drejtohet nga nje talent i njohur sic eshte Ikli Punavija. Ne fund te emisionit artistet e grupit folklorik "Petralba" kaluan nje mbremje te mrekullueshem dhe te gezuar me miqt Tetovare. Mire u takofshim ne emisione te tjera vllezer shqiptare u shprehen vllezerit Idajet e Jashar Sejdiu e gjithe stafi TOPESTRADA ne Tetove te Maqedonise!