Më 10 korrik 2017 në Klos u themelua Grupi Folklorik ''Petralba'', me stafin drejtues të përbërë nga: Ikli Punavija (kryetar), Avni Hoxha (zv. kryetar), Ergys Koca (sekretar), Ferit Hoxha (financjer), Shkëlzen Bala (juristi). Ky grup folklorit do perfaqesoje Qytetin dhe Bashkine Klos ne te gjith trevat shqipetare. Ne krijimin e ketij grupi folklorik ka dhene nje kontribut te çmuar edhe Bashkia Klos qe ka bere te mundur financimin e grupin dhe promovimin e tij.