Dje me date 16.05.2017 ne oren 13:00, Kryetari i Bashkise Klos Z.Basir Çupa , priti ne zyren e tije Shefin e Zyres se Keshillit Europian, Z. Llaus Neukirch. Kjo vizite erdhi pas nje ftese te bere nga Kryetari i Bashkise Klos ndaj Z. Llaus Neukirch, per perfshirjen e Bashkise Klos ne disa projekte qe financohen nga Keshilli i Europes. Ne fillim te takimit Kryetari falenderoj personalitetin per ardhjen ne Bashkine Klos dhe ben nje panorame te shkurter per Bashkine Klos. Kryetari i Bashkise prezanton punen e bere nga stafi i Bashkise per hartimin e projekteve te cilat Njesia Vendore ka aplikuar ne disa institucione dhe shfaqi ambicien e konkurimit me projekte fituese edhe ne ato te cilat financohen nga Keshilli i Europes. Zyrtari i Larte i Keshillit te Europes shpreh konsideratat e tije per iniciativat e Kryetarit te Bashkise dhe vlereson shume ambicjen e Kryetarit per ndryshimin e Bashkise Klos. Ai theksoi 10 projekte per te cilat ka perfitime indirekte komuniteti i Bashkise Klos si ne : Drejtesi,dhuna ndaj femijeve, diskriminimi i minoriteteve,LGBT etj. Ne kuader te projekteve qe financon Keshilli i Europes, Zyrtari i Larte mori persiper negocimin me stafin e tije te idese se hedhur nga Kryetari i Bashkise mbi zhvillimin e projekteve ne fushen e Trashegimise Kulturore Historike